Un plat i tres vins per gaudir els últims dies de novembre.
El nostre post d'avui fa referència a un plat de temporada d'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… RISSOTTO AMB CARXOFES BOLETS I ESTRAGO, per poder gaudir d'aquest espectacular plat, necessitarem els següents ingredients:
300 gr d'arròs carneroli
75 gr de mantega
1 ceba picada fina
1 got de vi blanc sec
1,5 l de brou d'au
50 gr de formatge parmesà
2 carxofes
100 gr de bolets
1 c. D'estragó fresc
Sal i pebre
Per elaborar un bon risotto, la millor classe d'arròs és el carneroli.
Sofregim la mantega en una paella, afegir la ceba picada i esperar fins que aquest transparent, incorporem les carxofes, netes i laminades i els bolets tallats a brunoise, antendremso uns 2 a 3 minuts i després afegim l'arròs i remenem fins que els grans estiguin transparents, sense daurar-se, aboquem el vi blanc i continuem remenant, afegint brou a poc a poc, aquesta és l?operació més delicada del risotto, el reg uniforme de líquid, sense que s'assequi l'arròs però només el just per cobrir-lo, abans d'acabar la cocció se li afegeix el parmesà i la resta de mantega.
Es deixa reposar l'arròs perquè quedi al dente amb consistència cremosa però gairebé sense líquid…
Quan el RISSOTTO AMB CARXOFES BOLETS I ESTRAGON estigui llest per servir, no hem d'oblidar un bon vi per a un maridatge ideal… Per aquest plat us recomanem tres opcions de vi blanc sense criança:
Cingois Blanc.
varietals: Macabeu, Sauvignon Blanc.
celler: Castillo de Perelada.
DO: Empordà
Cérvoles Colors
varietals: Macabeu, Chardonnay.
celler: Cérvoles
DO: Costers del Segre.
Parella Armán
varietals: Teixadura, Albariño, Déu.
celler: Parella Armán
DO: Ribeiro.
¿Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...
Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.
*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com