Recomanacions per escollir els caves d'estiu
“El cava, una alternativa per gaudir durant els mesos de calor, ja sigui en un aperitiu o en un moment especial”
-Si et trobes en una terrassa una bona opció és un Cava Brut, ja que pel seu efecte refrescant, és ideal per acompanyar fruits secs, botifarres, alguns formatges i ostres.
-Si el que vols és acompanyar les teves amanides, alguns arrossos, mariets i peixos has d'optar per un Cava Reserva, amb sabors afruitats i tocs àcids.
-Per als rostits, carns i menjars més potents hem de triar, els gran Reserva.
-Com a opció refrescant, aromàtica i lleugera un Cava Rosat.
-La temperatura ideal per servir els caves joves és entre els 5 i 8ºC; els caves amb criança se serveixen entre els 7 i els 10ºC.
-La copa ideal per gaudir d'un bon cava ha de ser de vidre fi i transparent, ha de ser aflautada o en forma de tulipa, així evitem que les aromes es desprenguin amb massa rapidesa.
-Si vols maridar els teus plats preferits amb algun cava, no deixis de consultar sommelier Gourmet, l'app experta en maridatges, vins i caves, que a més, avui us recomana conèixer quatre caves d´estiu…
1. Parató Brut Nature.
De cellers Parató, es un cava 31% Xarel•lo, 30% Parellada, 28% Macabeu, 11% Chardonnay.
“Aromes amb records de fruites blanques (poma al forn, pera), flor seca, certs tocs de pastisseria, pa i fruits secs torrats”.
2. Berdie Love.
De Cavas Berdie, és un cava amb varietals…Macabeu, Xarel•lo, Parellada i Garnatxa.
“Nas intens, destacant les fruites blanques (poma, pera), fons de fruites vermelles (gerds, maduixa), i marcats centelleigs cítrics (mandarina, taronja). Les notes làcties i de llevat li aporten cremositat; i la flor d'hibiscus i el pebre de Jamaica li donen caràcter, personalitat i una gran subtilesa.”
3. Huguet Gran Reserva.
Pertany a Can Feixes, es un cava.. 56% Parellada, 23% Macabeu i 21% Pinot Noir.
“Aromes de fruita cítrica fresca amb tocs de fruita blanca madura, frescos llevats poc marcats, herbes de la muntanya, suaus balsàmics amb un fons molt refrescant”
4. Salvatge Rosat.
Pertanyent a la Finca Nadal de la Boadella, es un cava 65% Macabeu, 21% Parellada, 14% Xarel•lo.
“Aroma intensa i fresca amb notes cítriques i ocasionalment, de fruites exòtiques. Superb, persistent amb una excel·lent frescor i elegants tocs de criança”.
Què us sembla les nostres recomanacions?
Esperem els vostres comentaris…