Maridatges Sommelier Gourmet: Rotllet de salmó fumat amb salsa agra
Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: Rotllet de salmó fumat amb salsa agra, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:
1 sobre de salmó fumat
Cogollo tallat en chiffonade
Ceba tendra tallada en juliana
¼ de poma pelada i tallada en macedònia petita
1 pot de tàperes
(cruixent)
alfàbrega
Oli de gira-sol
(salsa agra)
1 brick de crema de llet 30% M.G
1 llimona
(vinagreta)
Vinagre de Mòdena
mel
elaboració
rotllet: Barrejar tots els ingredients i embolicar-los amb el salmó fumat. reservar.
cruixent: Escalfar oli de gira-sol en un pot i fregir, sense que es cremin, les fulles d'alfàbrega. Reservar sobre de paper absorbent.
salsa agra: Emulsionar la crema afegint gotes de llimona fins lligar una salsa.
vinagreta: Barrejar els dos ingredients en la proporció fins a elaborar una vinagreta agradable.
decorar: La vinagreta amb cebollino picat.
Una vegada que, el plat estigui llest per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem quatre opcions de vi blanc criança:
vi: Acústic-b
celler: Acústic
DO: Montsant
varietats: Garnatxa blanca, garnatxa vermella, macabeu, PNSL.
vi: Castell Del Remei Oda Blanc
celler: Castell Del Remei
DO: Costers del Segre
varietats: Macabeu, Chardonnay.
vi: Finca Racons
celler: Tomàs Cusiné
DO: Costers del Segre
varietats: Macabeu
vi: blanc HMR
celler: Heretat MontRubí
DO: Penedès
varietats: Xarello
Per a més informació consulta sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.