Maridatges Sommelier Gourmet: AMANIDA DE ALBERGÍNIA ROSTIDA AMB PEIXET FREGIT
Seguim recomanat plats de la Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella... Per avui: AMANIDA DE ALBERGÍNIA ROSTIDA AMB PEIXET FREGIT, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:
- Seitons o sonsos
- Farina d'arròs
- voluntat
- 3 albergínies
- ½ ceba tendra
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd
- 4 raves
- 2 c.s. Menta • Oli
- Tahina
- llimona
elaboració
Cuinar les albergínies en 3 diferents tipus de cocció. 1 escalivada, 1 pelada i bullida i 1 pelada i picada en oli d'oliva.
Un cop cuites posar-les en un xinès a escórrer. Picar ben fines la menta, el tomàquet, la ceba i el pebrot i el ravenet. Barrejar l'albergínia amb la picada i rectificar de sal, pebre, tahina, suc de llimona i opcional de taronja. Reservar fins l'hora del emplatat en un recipient tapat.
En una paella fonda fregir amb l'oli ben calent els peixets passats per sal i farina d'arròs. Emplenar un timbal amb l'albergínia i cobrir amb una foguera el peixet fregit.
Una vegada que el AMANIDA DE ALBERGÍNIA ROSTIDA AMB PEIXET FREGIT aquest llista per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem quatre opcions de vi blanc sense criança.
Ekam de Castell d’Encus de DO Costers del Segre.
Picapoll de Abadal de DO Pla de Bages.
Llum de Macià Batle de DO Binissalem.
Naia Naia de Cellers de Roda.
Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...
Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.
*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com