Maridatges Sommelier Gourmet: Coca de samfaina amb molls
Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: Coca de samfaina amb molls, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:
Coca
250 gr de farina forta
60 gr d'oli d'oliva
5 gr de llevat fresc
110 gr d'aigua
Un pessic de sal i de pebre vermell.
Farciment
1 pebrot vermell petit
1 ceba
1 carbassó
1 albergínia petita
50 ml. d'oli d'oliva
8 salmonetes
acabat
4 grans d'all
100 ml. d'oli d'oliva
1 c. de pebre vermell
elaboració
Coca
Amassar tots els ingredients en un bol. Tapar amb un drap humit i deixar 30 em. Estirar la massa finament i tallar-la a rectangles regulars. Poseu-les en una safata de forn folrada amb paper. Doblegar una mica els costats de les coques i punxar-les amb una forquilla. Cobrir cada coca amb un rectangle de paper de cocció ia sobre hi posem cigrons secs per evitar que les coques es deformin o surtin bombolles. Poseu-les al forn preescalfat a 190º durant 7 em.
Farciment
Netejar els molls i separar en filets. Retireu les espines. Marcar en planxa a la passada i salpebrar Netejar i tallar les verdures en macedònia. Saltar per textures i ajuntar. Salpebreu.
A la passada
Col·locar les verdures sobre la coca i disposar 4 filets de mullet. Enfornar uns 3 minuts. Fregiu les dents d'all amb l'oli i en últim moment afegiu-hi el pebre vermell. Regar per sobre de la coca al passi.
Una vegada que la Coca de samfaina amb molls estigui llesta per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal… Per aquest plat us recomanem diferents opcions de vi blanc sense criança de DO Penedès per a un maridatge ideal:
vi: Mysti blanc
celler: Berdié – Origami Wines
vi: Gramona Mas Escorpí Chardonnay
celler: Gramona
vi: Jané Ventura Selecció
celler: Jane Ventura
vi: Parató Xarello
celler: Parató Vins i Caves
vi: XII de Agustí Torelló Mata
celler: Agustí Torelló Mata
Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.