Maridatges Sommelier Gourmet: canelons de pasta wonton amb champiñores i paté
Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: CANELONS DE PASTA wonton AMB XAMPINYONS I PATÉ, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:
• 1 Paquet de pasta wonton
• 2 cebes tendres mitjanes
• 300 grams de xampinyons
• 100 grams de nata 35 % matèria grassa
• 100 grams de paté
• 350 g de beixamel
• formatge ratllat
• pinyons (opcionals )
• oli d'oliva
elaboració
Posem a la paella oli d'oliva i afegim, les cebes tendres tallades en brunoise (molt petita) i sofregim a foc suau uns 5 minuts o fins que estiguin transparent.
Un cop picada afegim els xampinyons nets i picats, i sofregim fins que perdin tota l'aigua.
A continuació afegim el paté i integrem en la preparació, afegim un cop de conyac per flamejar i la nata (crema de llet) i deixem que redueixi fins espessir. Apartem de foc i esperem a que es refredin una mica abans d'omplir els canelons.
Per a la pasta wonton
En un pot amb aigua bullint tirem la pasta d'una en una 4 segons, treure-la, refredem i escorrem, i reservem fins omplir en drap humit
Per a la beixamel
Fondre la mantega a foc lent, afegir la farina i sense deixar de remoure amb un batedor coure de dos a tres minuts per obtenir un roux clar. Incorporar la llet i portar-la a ebullició. Quan la salsa comenci a bullir, baixar el foc i coure 10 minuts remenant amb freqüència, rectificar de sal i pebre i reservar.
muntatge
omplim hòsties, napamos amb beixamel, incorporem formatge i pinyons i gratinem a 200grados durant 10 minuts.
Una vegada que els CANELONS DE PASTA wonton AMB XAMPINYONS I PATÉ, aquest llest per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem tres opcions de vi blanc criança ...
1. vi: Finca Racons
celler: Tomas Cusine
DO: Costers del Segre
varietals: Macabeu, Albariño
2. vi: blanc mare
celler: mare
DO: la Rioja
varietals: Macabeu, Malvasia
3. vi: 1583 Albariño de Fefiñanes
celler: Fefiñanes
DO: Ries Baixes
varietals: Albariño