Maridatges Sommelier Gourmet: Verat amb salsa teriyaky i patates braves
Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: Verat amb salsa teriyaky i patates braves, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:
500 de verats en filets i sense espines
150 ml de salsa teriyaki
500 GR: de patates petites
50 ml de-allioli
oli
pebre blanc
voluntat
teriyaky salsa
6 cullerades de salsa de soja
3 cullerades de sake japonès
2 cullerades de vi blanc dolç
1 cullerada de sucre
Gingebre en pols o ratllat al moment (opcional)
elaboració
Netegem el verat traiem els filets i desespinamos Una vegada que el peix estigui llest, cal posar-lo a marinar (el posem cru amb la salsa en un recipient) a la nevera 1 hora aproximadament.
Escalfar una paella de fons gruixut amb 3 cullerades d'oli belles. Escórrer el peix de a salsa, salpebrar els lloms de peix i fer-los a la paella 2 minuts a foc viu pel costat de la pell. No cal donar-li la volta si tapem un minut el peix amb una tapa. Treure-ho i reservar. Posar tota la salsa que hem utilitzat per marinar el peix en la mateixa paella i deixar-la bullir 5 minuts.
emplatat:
Posar un parell de lloms de verat en cada plat amb la salsa per sobre. Acompanyar de les patates amb la salsa barbacoa amb picant i el allioli. També es pot acompanyar d'alguna verdura com espàrrecs al vapor.
salsa:
En una olla reductora anirem trobant a ell la salsa de soja, el vi blanc dolç i el sake.
Quan es vagin escalfant els líquids, anem afegint el sucre a poc a poc fins que es dissolgui completament.
Ho deixem coure a foc lent, fins que quedi una salsa teriyaki amb el gruix desitjat, i es deixa refredar…el Gingebre el trobarem a última hora però amb la salsa calenta.
Una vegada que el filet de Verat amb salsa teriyaky i patates braves estiguin preparats per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem vins d'estil blanc criança per a un maridatge ideal:
vi: Tomàs Cusiné Macabeu Finca Racons
celler: Tomàs Cusiné
DO: Costers del Segre
“complexitat, cos, estructura”
Aromes de fruita blanca seca, pera i tons de pinya en compota. perfecta acidesa, ric paladar, intens, suau i agradable en boca, profund i amb un llarg final. Vi de llarga evolució en copa.
Maridatge gastronòmic recomanat: patés, gras, cassola de pollastre amb escamarlans, fricandó, sarsuela, formatges.
vi: Dido Blanc
celler: Venus La Universal
DO: Montsant
Aquest vi és fruit d'un desig, d'una intuïció… Fidels a la trajectòria d'anar recuperant part de la nostra història, de la nostra tradició vam voler fer un vi blanc mediterrani, de varietats locals, Garnatcha blanca, Macabeo y Cartoixà… la voluptuositat, l'elegància i la rectitud.
paraules majors… El vi evoca aromes de tardor, fruita madura, fruita seca, llavors… encantadora textura cremosa i llarg final… Prepareu-vos per ser seduïts!
vi: Finca Viladellops Xarel.lo
celler: Finca Viladellops
DO: Penedès
És un vi expressiu, cremós i fresc. Elegant en nas, destaquen les notes florals amb matisos de fruita blanca mediterrània.
Tast a la vista… Daurat clar i tènue. Net i brillant.
Tast al nas… Gran intensitat aromàtica amb abundants notes florals, torrades i herbàcies. Fons lleugerament mineral.
Tast a la boca… Entrada fresca i lleugera, de pas sedós i envoltant, deixa sabors cítrics i una mica salins. Molt bona acidesa. Final llarg i persistent.
Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.