Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: Broquetes de pollastre i llagostí amb wok d'arròs i verdures, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

ingredients

4 cuixes de pollastre desossat
12 llagostins
200 GR. d'arròs bomba
2 pastanagues
1 carbassó
Un trosset de gingebre
Soja germinada
2 c.s. Salsa d'ostres
2 c.s. de salsa de soja
1 c.s. d'oli de sèsam

Salsa Teriyaky
100 GR. de sucre
100 GR. de sake
100 GR. de mirin
100 GR. de salsa de soja.

elaboració

Tallar a trossets el pollastre i pelar els llagostins. Preparar les broquetes. Posar en un cassó tots els ingredients de la salsa teriyaky i reduir fins que quedi densa.

Coure l'arròs. Tallar les verdures petites i ratllar el gingebre. Vés al wok i reservar. Netegem el wok i l'escalfem fins que fumegi. Posem un raig d'oli i hi afegim les verdures. Saltegem i afegim l'arròs. Donem dues voltes i posem les cullerades de soja, salsa d'ostres i oli de sèsam. Donem un parell de voltes més i retirem.

Posem una planxa a escalfar i fem les broquetes. Les submergim en la salsa teriyaky i deixem que caramel·litzin a la planxa.

Una vegada que les Broquetes de pollastre i llagostí amb wok d'arròs i verdures estiguin a punt per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem un vi d'estil negre bóta per a un maridatge ideal:

Vino Parató Sommelier Gourmet

vi: Parató Samsó
celler: Celler Parató
DO: Penedès
varietats: Samsó

Nota de tast
COLOR: Color vermell robí morat de capa mitjana-alta, rivet granat, llàgrima tintada i espessa.

AROMES: A copa parada, aromes terciaris, francs i elegants amb predomini de notes torrades, carbó humit, caixa de cigars, fruits secs torrats, espècies (canyella), mentre que amb agitació apareixen notes afruitades madures (pruna, caramel cremat), lactis i tons vegetals de palla seca. * http://www.parato.es/

Per obtenir més informació, visiteu Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

terradescudella_header6