Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: ARRÒS AMB CALAMARCETS I CLOÏSSES, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

• 1 ceba
• 2 grans d'all
• 2 pebrots verds
• Un manat de julivert
• 2 fulles de llorer
• 1/4 gr de calamars
• ¼ kg de cloïsses
• ¼ kg d’arròs
• 600 ml de brou de peix

elaboració

Netejar els calamars i tallar a rodanxes.
Fregir i a foc alt uns 5 minuts a la paella, reduir foc i incorporar la ceba tallada ciselée amb el llorer. ofegar uns 30 minuts i incorporar el pebrot verd tallat en brunoise. Allargar cocció uns 3 minuts i incorporar el julivert picat. Afegir l'arròs, ofegar uns 5 a 6 minuts i mullar amb el fumet bullint. Mantenir cocció alta 5 minuts i reduir foc.
Ajustar de sal. En els últims moments de cocció obrir les cloïsses a part i col·locar per sobre. Decorar amb julivert picat.

Una vegada que el ARRÒS AMB CALAMARCETS I CLOÏSSES, aquest llest per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem tres opcions de vi blanc criança…

vi: Can Feixes Chardonay
celler: pot Feixes
DO: Penedès

Sommelier Gourmet de Can Feixes

vi: Dido Blanc
celler: Venus la Universal
DO: Montsant

Venus universal Sommelier Gourmet

vi: Auzells
celler: Tomàs Cusiné
DO: Costers del Segre

Tomas Cusine Sommelier Gourmet

¿Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...

Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com

terradescudella_header6