Fricandó de vedella amb bolets i tres vins per a un maridatge ideal.
Avui us proposem un altre plat de temporada de Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella... FRICANDÓ DE VEDELLA AMB BOLETS, per poder gaudir d'aquest espectacular plat, necessitarem els següents ingredients:
600 GR. de vedella de la part de la culata tallada a filets fins
300 GR. de moixernons
2 cebes ciselé
1 pastanaga mirepoix
2 tomàquets ratllats
1 fulla de llorer
1 l. de fons fosc de carn
farina
100 ml de vi ranci
50 ml. Brandi
Sal i pebre
Per a la picada:
Una dent d'all rostit
2 branques de julivert
2 carquinyolis
25 g. d'ametlles torrada
Uns brins de safrà.
elaboració
Enfarinarem els filets i fregirem en una paella amb oli d'oliva. daurarem, i retreure sazonaremos.
En una cassola de fang, ofegarem la ceba tallada en juliana i la pastanaga juntament amb el llorer. Quan estigui ofegat afegirem el tomàquet. Quan hagi perdut l'aigua, afegirem, el vi ranci i el brandi, salpebrarem i hi afegirem el fons fosc calent fins a cobrir-.
Bullirem uns minuts i afegirem la carn endins. Courem a foc lent fins que la carn aquest tendra. Traurem la carn i passarem la salsa pel xinès, afegirem de nou a la cassola juntament amb la carn.
Prepararem la picada fregint el gra d'all amb les ametlles, el julivert i els carquinyolis i el safrà. La afegirem a la salsa.
Tallarem els bolets a trossos i les saltejarem en una paella a part, quan estiguin daurades les afegirem a la cassola juntament amb la carn i la salsa. Deixarem coure tot junt uns 10 minuts. Rectificarem de sal.
Una vegada que el FRICANDÓ DE VEDELLA AMB BOLETS estigui llest per servir, no hem d'oblidar un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem tres opcions de vi negre llarga criança de Denominació d'origen Penedès.
Parató Negre Clàssic
celler: Paella
varietals: Cabernet Sauvignon, Ull de llebre.
Pot Feixes Reserva Especial
celler: pot Feixes
varietals: Cabernet Sauvignon, Merlot
Torre del Veguer Raíms de la Inmortalitat
celler: Torre del Veguer
varietals: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot
¿Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...
Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.
*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com