oferta-ampolla-de-vi-gratuïta
En moltes ocasions especials guardem vins que no arribem a gaudir, sense saber que tan aviat com s'obre una ampolla, començarà a deteriorar-se per l'exposició a l'oxigen i ràpidament va perdent el gust i les seves propietats inicials, per això, hem de tenir en compte que…

-Una ampolla de vi blanc mig plena pot aguantar dos o tres dies a la nevera, si es tapa bé.

-Una ampolla de vi negre pot aguantar fins a tres dies si es guarda en un lloc fresc i protegit de la llum i de quatre a cinc si es guarda en una nevera.

-Si l'ampolla està gairebé buida, l'aire pot atacar ràpidament el vi que queda i perdrà les seves propietats.

-Amb el mateix suro hem de tapar molt bé l'ampolla oberta, per així perllongar la durada de el vi i evitar que entri l'aire. Si el suro estigués danyat, es pot utilitzar taps especials o a pressió que s'aconsegueixen en botigues especialitzades.

-Hem de tenir en compte la quantitat de vi sobrant. Com més plena estigui l'ampolla, millor es conservarà.

-Hi taps especials per als escumosos, que permeten conservar la seva efervescència fins 24 hores.

-El vi amb criança en fusta, aguantarà durant més temps i en millors condicions que un vi jove.

-Guardar sempre les ampolles en posició vertical. Una ampolla oberta mai ha de ser guardada en forma horitzontal ja que això pot fer que el vi entri en contacte amb l'aire i afectar les seves propietats.

– S'ha de tenir en compte que després de cinc dies, el vi generalment estarà espatllat, així que intenti consumir el més aviat possible.

sommelier Gourmet…