Cuina de Nadal: Guatlles farcides a l'forn, dos caves i un vi per a un maridatge ideal
Seguim recomanat plats de Nadal de la Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella... Per avui: TRONC DE GUATLLES FARCIDES DE PATE AMB SALSA CAÇADORA I PURÉ DE POMA A EL FORN, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:
Per a les guatlles
• 4 guatlles
• Una llauna de foie gras d'ànec
• Una Poma tallada en mitja macedònia
• Mantequilla
• Azúcar moreno
• Tres pomes
Per a la salsa caçadora
• Els retalls de les guatlles
• 50 g. de cansalada tallada a trossos
• Una ceba gran en mirepoix
• Una pastanaga en mirepoix
• Medi porro emice
• Una dent d'all emincé
• 100 g. de xampinyons tallats a trossos
• Una branca de farigola
• 200 ml. de fons d'au
• 200 g. de fons fosc
• 100 g. de vi porto
elaboració
Per a les guatlles Deshuesaremos els pits, excepte la cuixa, la contra. El reservem filmat en fred. Tallem les pomes en mitja macedònia i les caramelitzem amb una mica de mantega i sucre morè, han de quedar cruixents. deixem refredar. Salpebrem i omplim els pits amb pate, poma i pate, les enrotllem i les Embolicarem amb paper film procurant que quedi ben segellat i després les emboliquem amb paper d'alumini per acabar de segellar i les coem al forn uns 15 minuts a 180º C. salpebrem les potes de les guatlles les rostim en una paella amb una mica d'oli.
Rostir les pomes al forn a 180ºC., ofeguem uns 20 minuts.
Per a la salsa caçadora
Daurem els retalls de guatlla, afegim la cansalada, ofeguem i decantem. En el mateix oli ofeguem la ceba juntament amb el porro i la pastanaga, afegim l'all desenvolupem aromes, el xampinyó, ofeguem, Diluïu el suc amb el porto afegim, la farigola i els fons deixem coure a foc lent. Colem per xinès tornem a el foc i lliguem la salsa amb roux. Glaseamos uns minuts les guatlles.
En un plat posem un pit de guatlla tallada per la meitat i les potes, salsearlas i servir-les acompanyades de puré de poma a l'forn.
Una vegada que les Codorcines estiguin a punt per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bona cava o vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem dues opcions de cava i un vi negre jove:
1. cava: Maria Rigol Brut Nature
2. cava: Clay Rose Brut Nature de Mas Bertrán
3. Vi Negre Jove: Can Feixes Negre Jove Selecció
¿Inclouries algun altre cava o vi? Deixa els teus comentaris ...
Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.
*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com